Ryż czerwony 1 kg
Opis
RYŻ CZERWONY
Ryż czerwony to rodzaj ryżu, który rzadko można spotkać w naszej kuchni. Ta odmiana ryżu ma czerwoną łuskę i lekko orzechowy smak. Podobnie jak czarny ryż, jest bardziej lepki niż inne odmiany. Jest łatwo trawiony, dlatego może być spożywany przez osoby na diecie odchudzającej. Ma także niski indeks glikemiczny.
Ryż czerwony polecany jest do dań mięsnych, zwłaszcza drobiowych. Dobrze komponuje się z warzywami i sałatkami.
Jak gotować ryż czerwony?
Przed gotowaniem ryż należy wypłukać pod zimną wodą. Wlać 2 szklanki wody na 1 szklankę ryżu. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 35-40 min., do momentu aż ryż wchłonie wodę. Zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem na kilka minut. Na koniec przelać zimną wodą.
Składniki: ryż czerwony.
Kraj pochodzenia: Brazylia/ Wietnam
Kraj pochodzenia zależy od aktualnej partii.
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość odżywcza: |
100 g |
Wartość energetyczna |
1491 kJ/ 356 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
3,33 g 0 g |
Węglowodany: - cukry |
75,6 g 0 g |
Błonnik |
11 g |
Białko |
9 g |
Sól |
0,01 g |
Dane techniczne
Opakowanie | Torebka doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką barierowością i wytrzymałością mechaniczną. |
Termin ważności | Data przydatności do spożycia znajduje się na etykiecie produktu. |
Informacje o alergenach | Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam, dwutlenek siarki i soję. |
- | Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów. |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.